MENÚ

Els alumnes de primer de Salut Ambiental van realitzar una sortida tècnica per conèixer el Sincrotró ALBA. La sortida es va realitzar el passat de 31 de gener.
El Sincrotró ALBA és una infraestructura científica de tercera generació situada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) i és la més important de la zona del Mediterrani. Es tracta d’un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

El senyor Jose, el guia de les instal·lacions, ens va fer una visita pel complexe i ens va explicar el funcionament de l’accelerador d’electrons i les línies d’investigació científica que es duen a terme. Agraïm al senyor José la seva interessant explicació.
Actualment, l’ALBA disposa de vuit línies de llum operatives, que comprenen tant els raigs X tous com els raigs X durs, i que es destinen principalment a les biociències, la matèria condensada (nanociència i propietats magnètiques i electròniques) i la ciència dels materials.
Aquesta gran infraestructura científica genera unes 6.000 hores de llum anualment i està disponible per oferir servei a més de 1.000 investigadors de la comunitat acadèmica i del sector industrial cada any.