MENÚ

El passat divendres dia 27 de gener, els alumnes de segon de Química i salut ambiental van realitzar l’activitat “Canvi Climàtic i Meteorologia” al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús de Badalona, del Programa “Compartim un futur” de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

                
Aquesta sortida constava de dues parts, la primera més teòrica, amb petits experiments sobre climatologia i meteorologia a l’aula ambiental del parc, i la segona constava de 5 proves distribuïdes pel parc i en les que es tractava de resoldre i/o agafar dades sobre el tema en qüestió. Aquesta segona part també incloïa la visita a la torre del rellotge, eina científica ben singular i instal·lada l’any 1883 als jardins del Teatre Líric de Barcelona, propietat d’Evarist Arnús en aquell temps. Quan van enderrocar el teatre el 1901, la torre es va traslladar a Badalona, als jardins de casa seva i que avui dia són propietat de l’Ajuntament. La torre del rellotge és una estació meteorològica amb pluviòmetre, baròmetre, termòmetre, calendari de fases lunars, penell i rellotge. També incorporava un carilló complet, però va ser substituït per una única campana. Encara avui tots els aparells funcionen.
Aquesta activitat va ser molt enriquidora, tant pels coneixements transmesos i apresos, com per la dinàmica i funcionament de la mateixa.