MENÚ

El passat 20 de desembre de 2016 la Generalitat de Catalunya, dins la xarxa d’ emprenedoria (Catalunya emprèn), va realitzar l’esdeveniment iFest per a tots els Instituts de Catalunya.
De la nostra ciutat la representació va ser de l’Institut Castellarnau, en concret dels alumnes de segon curs de carrosseria dins la família professional de transport i manteniment de vehicles. Aquesta activitat forma part del mòdul d’ Empresa i iniciativa emprenedora, que és cursa a 2n curs.

L’ iFest va ser una jornada de treball per buscar el talent entre 2.100 alumnes de tot Catalunya i com aquests, juntament amb les noves tecnologies, poden canviar el món.
La jornada es va desenvolupar en 3 activitats:

1- Challenge imagine: Taller d’ innovació disruptiva: a partir d’un tema, a debatre entre 800 alumnes, amb grups de 6, de diferents escoles de Catalunya, es realitza un concurs per obtenir qui té la solució més adient i viable econòmicament per crear una patent i comercialitzar el producte.

2- Meet Inspiration: Diferents ponents, la majoria d’ edat compresa entre 16 i 25 anys, nous talents, presenten les últimes tendències en ciència i tecnologia, que han fabricat ells matixos. Des de una bossa ecològica de reciclatge de pipes, amb preu de 5 cèntims (shellbag), fins a ponents de HP amb impressores personalitzades de 3D.

3- Discovery Hall: Exposició de projectes d’, empreses i emprenedors (alumnes i ex-alumnes). Un espai per tocar, veure, conèixer i experimentar les últimes tendències en ciència i tecnologia de la mà dels propis estudiants.

L’ experiència va ser un èxit de generar idees i veure com si un vol pot. Tot són: ganes, il·lusió i emprenedoria, per voler portar a terme un projecte (treure’ l del cap i portar-lo a les mans).