MENÚ
L’alumnat del CFGS de Projectes d’edificació, junt amb la docent Montse Diéguez i els docents Fernando Matamoros i Juan Carlos Garbajosa, van visitar la Fundació laboral de la Construcció (FLC) a Badalona. La FLC treballa des de 1992 per facilitar a les empreses i a les persones treballadores els recursos que fan possible un sector més professional, segur i amb futur.
La FLC és una entitat paritària sense ànim de lucre, formada per la Confederación Nacional de la Construcción (CNC), CCOO i UGT, que treballa per aconseguir que la PRL, la formació, l’ocupació, la innovació, la sostenibilitat i les noves tecnologies ajudin cada vegada més a seguir millorant el sector de la construcció.
Jose Luis Mármol, responsable de seguretat i salut laboral de la Fundació, va explicar com desenes de milers de treballadors/es de la construcció passen cada any per les aules de la FLC, ja que disposen de 50 centres de formació propis, amb una oferta formada per més de 200 accions formatives sobre diferents matèries del sector. També va informar que a la fundació es treballa per a impulsar l’ocupabilitat i la professionalització dels i les professionals de la construcció, disposant de serveis d’ocupació especialitzats en el sector com és el portal d’ocupació en línia construyendoempleo.com una eina a disposició de treballadors/es i empreses del sector.
Gràcies a aquesta visita l’alumnat va poder veure, quines són les mesures de prevenció dins del món de la construcció, així com totes les mesures de protecció col·lectiva (diferents tipus de xarxes, baranes…) i protecció individual (línies de vida, sabates, guants…).
Algunes imatges de la visita: