MENÚ

La setmana del 21 al 25 de febrer han tingut lloc les Jornades Tècniques 2022. A cada cicle formatiu s’han fet xerrades, tallers, sortides… per completar la formació en aspectes més concrets i especialitzats.
Recull d’algunes de les activitats:

Cicles de Cures auxiliars d’infermeria
Els alumnes de segon curs van fer un taller de mobilitzacions impartit per la Julia Casas.
                            

                             

Cicle d’Emergències sanitàries
Taller maneig del pacient psiquiàtric en emergències: basat en la tècnica de contenció mecànica del pacient psiquiàtric. Impartit per Jesús Reina Pérez, tècnic en Emergències Sanitàries.

              

Taller d’interpretació de l’electrocardiograma: Impartit pel doctor Carlos Verdejo Manjavacas.

Excarceració de bombers: realitzat el dijous 24 de febrer pel cos de Bombers de Terrassa.

Cicle d’audiologia protètica

El dia 15 de febrer, van venir de l’empresa Natus (Otometrics) a fer dues xerrades amb els alumnes de primer i de segon, per presentar-nos dos dels seus equipaments d’electromedicina d’audiologia.Va ser molt interessant i els alumnes van poder provar in situ els aparells.

                          

       

A la setmana de les Jornades Tècniques, els alumnes del d’Audiologia van poder gaudir d’una sèrie de xerrades de diferents centres relacionats amb l’àmbit de l’Audiologia, entre d’altres l’Hospital Sant Joan de Déu, i el CREDA. Van ser xerrades molt interessants i va ser una experiència molt bona pels alumnes i personal docent.

        

Cicles d’imatge per al diagnòstic
El passat 22 de febrer, els alumnes d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear van participar en diverses conferències i tallers, que van impartir professionals de l’ UDIAT Centre diagnòstic (Parc Taulí) i de l’Hospital General de Catalunya.
Com a exemples, la ponència «Introducció a l’ecografia osteomuscular de l’espatlla», que va anar acompanyada d’un taller pràctic d’ecografia per als alumnes que es van animar a participar, impartit per David Román Castilla (UDIAT) i el taller «Tècnic superior d’Imatge per al Diagnòstic: Una professió per la felicitat» impartit per Artur Roman Soler (UDIAT).

                    

Cicles de Laboratori i farmàcia
Dins de la setmana de Jornades tècniques, i dins de l’àmbit científic, els cicles formatius CFGS de Laboratori clínic i biomèdic i CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia, varen assistir a la xerrada “Pseudociència en temps de pandèmia”.
La xerrada la imparteix el divulgador científic Daniel Closa Autet., i tractarà sobre la pseudociència i el negacionisme durant la pandèmia del SARS Cov2.
Daniel Closa i Autet és doctor en biologia i investigador del CSIC. Actualment, dirigeix un grup de recerca sobre malalties pancreàtiques a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB).
També escriu llibres de divulgació científica, amb títols com “Tots som parents”, Premi de novel·la científica. Escriu també en el seu Blog anomenat Centpeus, amb nombrosos articles científics.

Dijous vam tenir la visita de la Irene Latorre, Dra en Microbiologia i investigadora de l’Institut d’Investigació Germans Tries i Pujol (IGTP), que va fer una xerrada pels alumnes de 1r i 2on de Laboratori clínic i biomèdic titulada “Investigació en infeccions respiratòries i resposta immune: projectes, resultats i experiència personal”. Ens va explicar com va accedir a la investigació en el camp de la tuberculosi i més recentment en resposta immune front COVID, projectes en els quals treballa i la importància de la investigació per fer front a les malalties infeccioses. També els va detallar les qualitats que cal tenir per dedicar-se a la investigació i el paper del tècnic de laboratori com a figura important per portar a terme assajos en investigació.

      

Cicle de Química i salut ambiental

Marta López Saavedra de Geociències Barcelona del CSIC (UB) experta en riscos geològics, ens ha parlat sobre volcans, les seves implicacions sobre la contaminació atmosfèrica i els riscos que suposen sobre el medi construït als alumnes de segon de química i salut ambiental.

           

Cicles de transport i manteniment de vehicles

El passat dia 21 de febrer de 9 a 11.00 h el gremi de tallers de Sabadell i comarca (CECOT) ens ha vingut a presentar la nova mobilitat en el sector del Transport i manteniment de vehicles autopropulsats.

Des de diferents punts de vista ens han fet veure totes les possibilitats que tenim en el sector de les noves tecnologies i els futurs treballadors amb visió de canvi cap a la nova mobilitat i en tots els sectors.
Els/la ponents/t:

  • Sra. Montse  Vilanova   Gremi de tallers de Sabadell i comarca CECOT
  • Sr. Jordi Rigola (Vallescar)
  • Sr. Jaume Llop  (Taller Llop)
  • Sr. Hipòlit Moreno (AMAC)

           

Cicle de Carrosseria

Els de 2n de Carrosseria han gaudit d’una classe magistral de Marc Mera, tècnic en Refinish de Roberlo en la que hem pogut veure uns quants trucs i consells d’expert a l’hora d’aplicar colors bicapes i tricapa perlats molt complexos, així com les novetats en vernissos d’última generació. Ens hem actualitzat en eines com la nova pistola Walcom de fibra de carboni i no ha faltat l’anàlisi de l’ocupació al sector que és al voltant del 100%, tant en la part de xapa com de pintura, tant de turismes com vehicle industrial.

       

Els de 2n de xip hem après les tècniques bàsiques d’aerografia i personalització amb RADOKDESIGNS. La seva especialització és la de personalitzar al gust del client cascos de competició, sigui karts, fórmula o raids. Amb una mica d’imaginació i només unes gotes de pintura es pot aconseguir uns afectes espectaculars!

          

Cicle de dietètica

El divendres, els alumnes de primer curs van realitzar una  passejada i un esmorzar a Sant Julià de l’Altura.