MENÚ

Ahir dimecres, dia 7 de juny, es va cel·lebrar al nostre institut el lliurament dels Premis Impuls FP del Vallès Occidental.
L’acte va consistir en:
Benvinguda i parlaments de:
      – Sra. Lucia Méndez, directora de l’Institut Públic Castellarnau.
      – Sr. Jose Luís, Tècnic docent del Departament d’Educació – Àrea de Formació
          Professional.
      –  Sr. Manel Robles, Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell.

Tot seguit, es va realitzar una ponència a càrrec de Nani Moré, xef, emprenedora social, fundadora de l’associació Menjadors Ecològics, dedicada a assessorar menjadors socials en la seva transició cap a una cuina més saludable i sostenible. Va explicar la seva etapa d’alumne a la FP i el seu primer fracàs com a emprenedora novella quan va muntar un restaurant, però del fracàs i els deutes als bancs en va sorgir una nova Nani Moré reforçada i empoderada per seguir emprenent en la vida. El seu objectiu cerca millorar els menús de col·lectivitats com ara llars d’infants, residències geriàtriques, presons, hospitals, etc.  Actualment ja han assessorat a més de 400 menjadors amb la intenció de formar altres xefs per estendre aquest projecte i treballar conjuntament amb els productors agraris propers per obtenir el Km 0. També ha fundat l’empresa Colectiva, creant un software de gestió de cuines col·lectives per aconseguir aquests objectius. Tots aquests projectes han fet que entrés a formar part com a membre de l’Associació Internacional Ashoka fellow, una xarxa mundial que agrupa líders emprenedors socials en tots els àmbits de la societat. L’acte ha omplert la sala d’actes de l’institut de talent per part de l’alumnat i del professorat, ple d’emocions i entusiasme per part dels assistents.

Els premis impulsFP és un concurs territorial que busca les millors iniciatives emprenedores i innovadores de l’alumnat dels ensenyaments professionals de Catalunya. També vol fer un reconeixement a la tasca docent a través de les iniciatives que porten a terme en els centres estimulant el treball per projectes, l’acció tutorial, la inclusió… en definitiva millorant la qualitat de l’ensenyament i valorar els estudis de la FP.
Els speakers han presentat els projectes finalistes als premis Impuls FP a la innovació, l’emprenedoria i l’excel·lència docent: han estat uns projectes molt ben confeccionats, amb un alt grau d’implicació en l’elaboració del pla d’empresa i molts d’ells també amb gran conscienciació cap al respecte del medi ambient, i la gestió de l’aigua i l’energia. Aquesta nova generació de jovent té molt clar que el planeta s’esgota.Aquest acte és un pilar per inspirar a l’alumnat per a crear projectes i animar el professorat a impulsar-los.
L’institut Castellarnau ha aconseguit sis premis, dels quals dos Premis son el primer premi.

Relació de premiats: enllaç.
Enllaç a les fotos de l’acte: https://photos.app.goo.gl/BMdwtTGBELoi1EuN7
Enllaç al vídeo: https://youtu.be/suhW8tNMb0Q

Equip Premis innovació