MENÚ

La 2a. Jornada de Tècnics Superiors d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, va ser tot un èxit de públic i de participació, exhaurint les entrades amb dos mesos anterioritat, l’auditori de l’hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell va quedar petit.

Un auditori ple d’il·lusió i esperança per les tècniques d’imatge per al Diagnòstic de l’Institut Castellarnau, professionals de l’àmbit i tècniques d’Imatge de tot Catalunya i de les Illes Balears.

L’objectiu de la jornada és compartir coneixements i contribuir a una formació dels professionals cada cop millor, tant en l’aspecte tècnic, com assistencial i formar en noves tecnologies les tècniques en Imatge pel diagnòstic les que actualment són estudiants o les tècniques en actiu, així mateix captar el futur d’aquesta professió.

La direcció del centre educatiu i l’Equip Docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear de l’ Institut Castellarnau vol apropar el món del treball a l’alumnat i en aquesta Jornada vol mostrar les noves tecnologies que es desenvolupen a diferents hospitals de tot Catalunya i noves tècniques que hi ha en l’estat Espanyol.

En l’acte d’inauguració s’ha comptat amb la presència: la presidenta de la 2a Jornada, Docent i Coordinadora del Cicle Formatiu, Sra. Eloïsa Aranda; el Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Sr. Manuel Robles; la Regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Sra. Silvia Garcia; el Tècnic docent del Servei d’Orientació de la Formació Professional Inicial, Sr. Abraham Mas; el Director del servei de Diagnòstic per la imatge Hospital universitari Parc Taulí (UDIAT) Dr. Juan Carlos Martín; la Direcció d’Equip d’Infermeria, Sra. Noemí Obregón i la Directora de l’Institut Castellarnau de Formació Professional, Sra. Lucía Méndez.

Els parlaments han estat emotius i engrescadors: valorar i defensar l’educació i la sanitat pública amb tota la massificació que hi ha de pacients i de l’alumnat. Amb una menció especial a l’Ernest Lluch com a professor i exministre de sanitat, considerat el pare intel·lectual de la llei de Sanitat del 1986.

Apropar els estudis de F.P. a les empreses, apropar les noves tecnologies a l’alumnat i treballadores en actiu, buscar l’excel·lència de la F.P.

Es va destacar la qualitat humana i assistencial del nostre alumnat quan arriba a les empreses-hospitals.

La formació es continua i sempre ens hem d’actualitzar per tal d’estar a l’avantguarda de les noves tecnologies.

La Jornada es va dividir en cinc blocs, cobrint una àmplia gamma de temes que preocupant a les joves tècniques que actualment estan en estudis de F.P. i a les tècniques treballadores en actiu.

Totes les ponències van ser molt interessants (destacar la qualitat humana de les ponents), aquestes van ser diverses i abastaven tots els àmbits de la professió de tècnica d’imatge. Cal destacar el feedback entre les assistents i les ponències, van fer s’allarguessin en temps les taules rodones, ja que el seu contingut era molt interessant i ple de dubtes per part de les assistentes.

El primer bloc de les ponències era: El futur de la professió de tècnica en imatge i la seva inserció laboral. El segon bloc: Avenços tecnològics en realitat virtual i noves tecnologies 3D. El tercer bloc: Àmbit de l’ecografia. El quart bloc: Medicina nuclear i Tomografia computada; i el cinquè bloc: Ressonància magnètica

El primer i segon bloc varen ser els més interessants per les assistentes, a l’auditori moltes assistentes eren treballadores en actiu i volen assistir per veure quins són els treballs del futur en aquesta professió. El que si els va quedar clar en aquesta segona jornada és la importància de la formació en la vida de la tècnica en imatge per la diagnosi.

La jornada va ser també una plataforma per a l’intercanvi d’experiències i xarxa entre professionals, consolidant-se com un esdeveniment clau per a la comunitat implicada en la imatge per al Diagnosi.

El seu èxit demostra la vitalitat i el compromís continu de la comunitat amb l’avanç, la innovació i l’excel·lència en el camp de la imatge mèdica.

La jornada va finalitzar amb el repartiment de premis i un sorteig molt interessant per les assistentes.

Des de l’Institut Públic Castellarnau volem agrair a tots/es els col·laboradors, patrocinadors, ponents, docents i altres membres de l’àmbit sanitari que han fet possible que aquesta segona Jornada hagi estat tot un èxit de participació en la Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear i una menció especial al professor especialista de l’Institut Castellarnau i treballador de l’Hospital Universitari Parc Taulí Cèsar Tomàs per ser l’alma mater de la segona Jornada.